top of page

Het team

Kim

Mama van 5

Creatief Directeur

5 heiligen in wording

Team van producttesting

en vooral van het afleiden van mama

IMG_20221022_120150.jpg

Sam

Gezinshoofd

Hoofd der aanmoediging van mama

IMG_20230402_093333.jpg

Ons Verhaal

Al van toen onze kindjes nog heel klein waren proberen we hen ons katholieke geloof door te geven.

We merkten als kritische jonge ouders al snel dat niet alle materiaal in het Nederlands correct en mooi was en dat er niet altijd veel keuze was. We kwamen dan ook snel bij Engelstalige materialen terecht - maar daarbij was de uitdaging dan weer dat alles vertaald moest worden en dat de levertijd soms wel lang duurde.

Al knutselend met de kindjes was ik als huismama zelf al begonnen aan het uitdenken van vooral knutselmaterialen en korte activiteiten.

Het is ongelofelijk hoeveel kinderen onthouden als ze mogen knutselen, bakken, proeven, voelen,…

Toen de oudste dan ook begon te lezen beseften we dat het goed zou zijn om ook materialen te hebben die hij zou kunnen lezen. En toen we bezig waren dit uit te werken kwam het aanvoelen 'waarom dit niet delen met anderen?' - als het ons gezin helpt, misschien kan het anderen helpen...

En zo bestaat Kathobox al een tijdje in ons hoofd en hart en beetje bij beetje zoeken we uit hoe we producten kunnen maken op grotere schaal aan toch een schappelijke prijs.

Dankzij Kathobox zijn we hier meer intentioneel geworden in de geloofsopvoeding van onze kinderen. We leven met de heiligen en hun verhalen komen tot leven in de activiteiten die we samen doen als gezin.

Onze hoop is dat ons gezin - hopelijk samen met dat van jullie - verder mag groeien in geloof en dat elk van onze kinderen zo groeien in heiligheid.

Definitief.png

Het logo

Als logo kozen we voor een levensboom met het kruis van Jezus centraal.

Vanuit het kruis, vanuit Jezus groeien de wortels.

Deze staan symbool voor de kennis en de deugden die bij ieder van ons moeten groeien in de diepte zodat de boom stevig staat.

Vanuit het kruis groeien de takken en de bladeren.

Deze staan symbool voor de vruchten in ons leven die voortkomen uit een leven met Christus als fundament.

Missie

Met Kathobox willen we katholieke gezinnen helpen groeien in geloof en in heiligheid.

 

Het doel van ons leven is het hiernamaals en de grootste hulp om hiernaar toe te groeien zijn natuurlijk de sacramenten. Daarnaast is er ook het dagelijks gebed en de toewijding aan God. Ook middelen zoals de bijbel, de rozenkrans, een gebedsdagboek, gebeden en een kruis kunnen ons helpen om te groeien in geloof.

 

Met kathobox willen we hierop inspelen en handvaten aanbieden om in dit drukke leven toch gemakkelijk te kunnen groeien in geloof, zowel als volwassene maar ook als kind, op speciale (sacramentele) momenten in het leven, maar ook in de alledaagse routine.

4 peilers waarop we ons baseren:

Gezin

"De toekomst van de mensheid hangt af van het gezin!"
Heilige Paus Johannes Paulus II
(Familiaris Consortio)

In de geloofsopvoeding van kinderen heeft het gezin een cruciale plaats. Kathobox wil het gezin helpen  groeien in geloof en heiligheid door tradities te bouwen geworteld in ons mooie katholieke geloof.

Catechese

Kathobox wil ouders ondersteunen in het onderrichten van hun kinderen in het katholieke geloof aan de hand van eenvoudige maar praktische middelen en activiteiten.

Liturgisch jaar

"Laten we liever goed leven

dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden

zoals wij zijn, zo zijn de tijden."

Heilige Augustinus

Kathobox wil de huiskerk middelen aanreiken om het uitleven van het liturgische jaar met de verschillende seizoenen en de vele heiligen gemakkelijker te maken.

Vreugde

"Vreugde is een net van liefde, waarmee je zielen kan vangen."

Heilige Moeder Teresa

van Calcutta

"Ik geloof om beter te begrijpen en ik begrijp om beter te geloven."
Heilige Augustinus

Kathobox wil op een leuke manier het katholieke geloof een plaats geven in het dagelijkse leven en doorheen de schoonheid van de katholieke traditie vreugde brengen in het gezin.

Kathobox in de Media

Marianne van Radio Maria interviewde Kim over haar missieproject van Kathobox en Kathokids

Luister hier naar het interview!

 

bottom of page