top of page
logo kathokids 1.png

KATHOKIDS

Kathokids is de wekelijkse podcast van Kathobox, voor iedereen die op ontdekking wil gaan doorheen het katholieke geloof en zo wil groeien in geloof en heiligheid.

Je vindt ook steeds een download terug in onze winkel die je bij de podcastaflevering kan gebruiken. Deze is gratis in de week van de feestdag waar het over gaat.

Een podcast voor kinderen

Kathokids is een katholieke podcast die zich richt tot kinderen van 6 tot 12 jaar.

In maximum 10 minuten proberen we wat kennis over te brengen. De onderwerpen zijn variabel: het leven van een heilige, een feestdag die binnenkort plaatsvindt, een devotie,... 

Het is aan de ouders om te kiezen welk onderwerp ze interessant vinden om samen met hun kinderen te beluisteren. 

We beginnen steeds met een kort gebed en we eindigen met een uitdaging voor de kinderen. 

Veel luisterplezier!

Onderwerpen seizoen 1

#1 Moeder Teresa van Calcutta

#2 Geboorte van Maria

#3 Onze-Lieve-Vrouw van Smarten

#4 Pater Pio van Pietrelcina

#5 Aartsengelen

#6 Rozenkrans

#7 Teresa van Avila

#8 Johannes Paulus II

#9 Allerheiligen

#10 Allerzielen

#11 Sint Maarten

#12 Presentatie van Maria

#13 Christus Koning

#14 Advent

#15 Onbevlekte Ontvangenis

#16 Gaudete

#17 Kerstmis

#18 H.Familie

#19 De epifanie

#20 Het liturgisch Jaar

#21 De deugden

#22 Don Bosco

#23 Lichtmis

#24 De Vasten

#25 De kruisweg

#26 De biecht en vergeven

Waarom Kathokids?

In een wereld vol afleiding en hectiek, zocht ik als ouder naar een manier om mijn kinderen op een boeiende en consistente manier te laten kennismaken met ons katholieke geloof. Want in de meeste scholen is er niet meer de tijd om het katholieke geloof diep te leren kennen. We verlangden ernaar om het diepe geloof dat wij als ouders ervaren ook te leren kennen aan onze kinderen. De afgelopen jaren heb ik heel veel keren begonnen met een wekelijks moment van catechese. En evenveel keren lukte dat na enkele weken niet meer. 

Dat is waarom ik nu met mijn podcast voor kinderen ben begonnen. Ik begreep dat als ik wilde dat mijn kinderen een sterke basis zouden hebben in ons geloof, ik zelf de rol van gids moest opnemen. Ik wilde iets creëren dat niet alleen informatief was, maar ook boeiend en leuk voor hen. Zo ontstond mijn podcast, een wekelijkse dosis inspiratie, verhalen en inzichten verpakt in een avontuurlijke en kindvriendelijke vorm.

Het begon als een persoonlijke missie om mijn eigen kinderen te helpen groeien in hun geloof, maar al snel besefte ik dat er veel meer gezinnen waren die in dezelfde behoefte verkeerden. Mijn hoop is dat Kathokids een bron van verbinding wordt, niet alleen voor mijn eigen gezin, maar ook voor andere families die verlangen naar een diepere band met ons katholieke geloof.

Dus, mijn reis begon met een eenvoudig verlangen om mijn kinderen te onderwijzen, maar het groeide uit tot een avontuur dat de harten en geesten van kinderen en ouders overal raakt. Ik nodig je uit om mee te gaan op deze reis van ontdekking, samen met ons, terwijl we het rijke en betekenisvolle pad van ons katholieke geloof verkennen in een vorm die kinderen écht begrijpen en waarderen.

Feedback?

Heb je ideeën over welke onderwerpen interessant zouden zijn voor jouw gezin?

Zijn er zaken die je goed vindt? Of heb je tips over wat anders kan? 

Alle feedback is welkom!

Stuur dus zeker een mailtje naar kathobox@gmail.com

We hopen in de eerste plaats dat Kathokids jullie gezin kan dienen om samen toe te groeien naar de Heer!

bottom of page